komen onze dromen uit.

in TWENTE

OVERONS

In 2017 besloten Harry Holzhauer en Karen Petterson om de rook van Arnhem achter zich te laten en neer te strijken op het Twentse platteland. Hun doel: de plek waar zij leven, werken en musiceren op één plek samenbrengen in een boerderij en dat ook met anderen delen. Kortom, een landelijke omgeving waar menig muzikant zich helemaal thuis mag voelen.

 

Harry en Karen vonden begin 2017 hun droomlocatie aan de Ootmarsumsestraat in Rossum. Een flinke lap grond met daarop een woonhuis, een aantal schuren, een paar oude stallen en vooral: heel veel potentie. In de zomer van 2017 was de Maestershoeve een feit en kon het echte werk beginnen. Op dit moment is er een opnamestudio en een fijne lesruimte gerealiseerd en in de komende jaren zal er keihard gewerkt worden om de boerderij tot in de puntjes te perfectioneren.

Graag vertellen ze je meer over hun passie en hun dromen, dus neem vooral contact op om kennis te komen maken!

HARRYholzhauer

Al op jonge leeftijd was Harry geïntrigeerd door muziek. Hij speelde piano en gitaar en toen hij op zijn 19e naar Arnhem verhuisde was de stap naar een band snel gemaakt. Jarenlang was hij gitarist van nu-metalband Dimension Seven waarmee hij internationaal succes boekte. Daarnaast is hij andere bands gestart als KYU, King Locust, Under the Water en zijn eigen projecten HOLZ, Lengthwise for Result en Saint Animus. Al 15 jaar is hij actief als producer/mixer en werkt aan diverse creatieve projecten.

karenpetterson

Karen begon haar muzikale carrière niet als zangeres, maar als houtblazer. Zij speelde saxofoon, dwarsfluit en klarinet. Toch was het zingen er altijd en overal. Op haar 14e  nam zij haar eerste klassieke zangles op de muziekschool. In de jaren die volgden zong ze in verschillende bands en liep tegen de grenzen van haar (klassieke) techniek aan. Ze wilde meer, beter en vooral anders leren zingen. Op haar 18e kwam ze terecht bij Floor Jansen (After Forever/Nightwish). Zij bracht Karen terug bij de basis en moedigde een breed stemgebruik aan. Met haar metalband Insomnia werd in 2010 een EP opgenomen en stond ze onder meer in het voorprogramma van Revamp.

Toch trok de klassieke kant steeds meer en tussen 2009 en 2015 speelde ze in verschillende opera’s en zong met koor, ensemble of solo tientallen concerten. Momenteel is ze druk met de uitbreiding van haar zangpraktijk, het werk op de Maestershoeve en het schrijven van nieuwe muziek.

SPONSORPROJECTEN

Ontwikkelen van talent vinden wij zeer belangrijk. Daarom sponsoren wij de Parel van de Betuwe.

 

Heb jij ook een muziekontwikkelingsproject waar de Maestershoeve een positieve bijdrage aan kan leveren? Stuur dan vooral een berichtje.